DESPRE LEMNUL ACCOYA

Lemnul Accoya® este rezultatul a peste 80 de ani de cercetare și dezvoltare care au adus laolaltă o tehnică de modificare a lemnului care și-a dovedit eficiența în timp – acetilarea – și o tehnologie unică de ultimă generație care ajută la crearea unui lemn de performanță ridicată.

Lemnul Accoya® poate fi utilizat pentru practic orice, de la ferestre și uși, la pardoseli și placări, la poduri și ambarcațiuni și chiar și pentru aplicații care se pot face în momentul de față doar cu materiale inadecvate.

Proprietățile fizice ale oricărui material sunt stabilite de structura chimică a acestuia.

Lemnul conține o multitudine de grupări chimice denumite „hidrioxili liberi”. Grupările de hidroxili liberi absorb și eliberează apă în funcție de condițiile meteorologice la care este expus lemnul. Acesta este principalul motiv pentru care lemnul se umflă și se strânge.

Acetilarea schimbă practic hidroxilii liberi din lemn în grupări acetilate.

Acest lucru se realizează prin reacția lemnului cu anhidrida acetică, care provine din acidul acetic. Când gruparea de hidroxili liberi este transformată într-o grupare acetilată, interacțiunea dintre hidroxilii liberi și apă este eliminată, iar lemnul devine mai stabil din punct de vedere dimensional și extrem de durabil.