CASA DE VACANȚĂ DIN MUMBAI, INDIA

Lemnul Accoya® a fost folosit la construirea unei case în stilul Balinez din Khandala, aflată în Western Ghats, în apropiere de Mumbai, India. La proiectarea și construirea oricărei case în Khandala, unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare este clima deosebit de umedă și sezonul puternic al musonului, care aduce câteodată mai mult de 3 metri de precipitații.

Casa a fost echipată cu o soluție de ușă glisantă simplă. Eficiența ușii constă în faptul că ascunde vizual granița dintre spațiul interior și cel exterior. Lucrul acesta dă construcției un ton foarte natural și sălbatic. Soluția a inclus un sistem de ferestre glisante cu patru panouri, cu o greutate de aproximativ 70 kg per panou.

KFC, AUCKLAND, NOUA ZEELANDĂ

Lemnul Accoya® a fost proiectat și folosit la construirea a 2 noi restaurante KFC de tip fast-food din Auckland, Noua Zeelandă. Aceste clădiri noi au inclus placări masive cu Accoya, separatoare verticale suplimentare pentru zonele prin care se trece cu autoturismul și fațade din grile orizontale pentru a feri ferestrele mari de lumina soarelui. Alte 7 renovări din întreaga Noua Zeelandă includ placări masive cu Accoya.

Arhitecții au solicitat lemnul Accoya® datorită beneficiilor remarcabile aduse de acesta, inclusiv stabilitatea dimensională, care înseamnă că placarea nu se strânge, nu se arcuiește și nu se răsucește așa cum se întâmplă cu alte tipuri de lemn și proprietățile sale de primă clasă în ceea ce privește durabilitatea care protejează lemnul de vremea schimbătoare și clima umedă din Noua Zeelandă.

ȘCOALA PRIMARĂ WEST LODGE, PINNER, MAREA BRITANIE

Arhitectul acestui proiect a spus „Profilurile vopsite din Accoya ne-au adus o modalitate durabilă și rentabilă de a reîntineri o fațadă veche din anii ’70 și de a crea o nouă imagine plină de viață pentru această școală. Ne-au fost furnizate panouri de placare Accoya vopsite în prealabil, precum și profiluri mai groase folosite ca lamele pentru umbră și ni s-au oferit specificații și recomandări detaliate pe toată durata proiectului.”

Culorile arată nemaipomenit pe pereții școlii primare West Lodge și, indiferent de capriciile vremii, scândurile vor lumina mereu zilele copiilor și ale personalului deopotrivă.

PARDOSEALĂ ȘI MARGINEA PISCINEI, REȘEDINȚĂ PRIVATĂ DIN GRECIA

Lemnul Accoya® a fost solicitat pentru zona din jurul bazinului de înot datorită beneficiilor pe care le aduce, a stabilității superioare față de alte tipuri de lemn, a durabilității sale de primă clasă și a atestărilor de nivel înalt în ceea ce privește sustenabilitatea. Aplicațiile precum pardoseala, în care lemnul este ud în mod frecvent și este în apropierea sau în contact cu solul, necesită un lemn durabil care rezistă cu succes la putrezire și descompunere și care acționează ca o barieră împotriva insectelor. Accoya a fost alegerea ideală, iar clientul a fost mulțumit de rezultatul final.

THE HAVEN, NORFOLK, MAREA BRITANIE

Viziunea clientului pentru această casă și casă plutitoare din Horning, Norfolk Broads, a fost să facă o construcție exemplară care este sustenabilă și grațioasă prin design, complementând și chiar îmbunătățind peisajul și reprezentând o moștenire pentru generațiile viitoare.

Folosirea intensă a placărilor și pardoselilor din lemn a fost elementele cheie ale proiectului acestor arhitecți. Cu toate acestea, având în vedere că „The Haven” este într-o zonă inundabilă, înconjurată din trei părți de apă și expusă constant la umezeala din aer, arhitecții au fost nevoiți să găsească un lemn despre care să fie siguri că este durabil, că are stabilitate dimensională și că este plăcut din punct de vedere estetic. Lemnul Accoya® a reprezentat soluția perfectă.

MOARA DE VÂNT MONTEFIORE, ISRAEL

După ce a stat nemișcată mai bine de 100 de ani, palele morii de vânt Montefiore, reprezentativă pentru Ierusalim se rotesc din nou.

Moara de vânt istorică, construită în cartierul Mishkenot Sha’ananim în 1857, a reprezentat primul loc de muncă pentru evrei în afara vechiului oraș Ierusalim. Structura a fost restaurată, este funcțională și va deservi ca atracție educațională și turistică și poate chiar să producă pâine. Morii de vânt i-au fost instalate sisteme noi, iar palele sunt făcute din lemn Accoya®.