Contact

Adresa

  • Strada Lăzăreni nr. 164
  • Dobolii de Jos
  • jud. Covasna, România

Lemn Accoya

Importăm și comercializăm lemnul Accoya pe teritoriul României.

Ofertăm lemnul Accoya atât în variantă brută (cherestea) cât și în variantă prelucrată (semifabricate). Producem deasemenea calupuri pentru tâmplărie (uși, ferestre) lambriuri, deckuri, riflaje, panouri lipite, mobilier

Despre lemnul Accoya®

Lemnul Accoya este produs de Accsys în fabrica sa din Arnhem, în Țările de Jos.

Accsys transformă lemnul cu creștere rapidă, certificat ca fiind durabil, în lemn Accoya prin procesul său brevetat de acetilare.

Rezultatul este un produs foarte performant, cu acreditări de durabilitate care le depășesc pe cele ale alternativelor artificiale, care epuizează intens resursele și poluează puternic cu carbon.

Acest lucru oferă lumii posibilitatea de a alege să construiască în mod durabil, oferind noi oportunități pentru mediul construit.

Cum funcționează? Procesul de acetilare

Grupuri de Hidroxil

Hidroxilii sunt hidrofili (atrag apa), ceea ce face ca celuloza să se umfle (și să se micșoreze la uscarea ulterioară) și să devină mai susceptibilă de a fi atașată de organismele biologice.

Grupuri de Acetil

Celuloza din lemn conține un număr mic de grupe acetil, care apar în mod natural și care sunt hidrofobe (resping apa). În lemnul natural există un număr insuficient de acetili pentru a asigura o performanță durabilă și stabilă.

Acetilare

Reacția lemnului cu anhidrida acetică (acid acetic concentrat) la temperaturi ridicate pentru a crește cu precizie nivelul de grupe acetil rezistente la umiditate.

Accoya Lemn Acetilat

Conține aceiași constituenți ca și lemnul natural, doar că la niveluri îmbunătățite. Există acum mai multe grupe rezistente la umiditate și mai puține grupe care leagă umiditatea. Acest lucru oferă performanțe ridicate prin creșterea stabilității dimensionale și o durabilitate biologică sporită.

Beneficiile utilizării lemnului Accoya

Performanță

Accoya aduce o fiabilitate fără precedent pentru lemn; este verificat și este de încredere că nu se umflă, nu se micșorează și nu se deformează în mod vizibil, având o mișcare minimă.

Extrem de durabil, rezistă la testul oricărui climat. Și, mai mult decât atât, rămâne așa – o garanție de 50 de ani la suprafață și de 25 de ani sub pământ și în apă dulce atestă faptul că vă puteți aștepta să vă bucurați de lemnul Accoya pentru multe decenii de acum încolo. Nu există niciun dezavantaj în alegerea Accoya.

Finisaj

Finisajul rezumă multe dintre motivele pentru care arhitecții și producătorii iubesc să lucreze cu Accoya – acoperirile au un aspect strălucitor și durează mai mult, iar îngrijirea sa ușoară și fără probleme economisește timp și bani pe termen lung.

Oferă, de asemenea, o libertate uriașă de proiectare, cu posibilitatea de a crea o multitudine de finisaje texturale, cum ar fi neted, carbonizat și periat, plus opțiuni de dimensiuni și finisaje personalizate pentru o creativitate fără limite.

Sustenabilitate

Accoya este alegerea cu adevărat durabilă care vă ajută să faceți față provocărilor globale, cum ar fi schimbările climatice. De la sursă la producție și până la sfârșitul ciclului de viață, sustenabilitatea strălucește.

Acreditat de FSC® și certificat Cradle to Cradle Gold™, este singurul material de construcție din lume care a obținut certificarea C2C Platinum™ pentru sănătatea materialelor. Cu o amprentă de carbon redusă, puteți contribui la combaterea emisiilor de carbon pentru o lume mai sănătoasă. De asemenea, este netoxic, deci sigur pentru oameni și animale de companie, precum și pentru planetă.

Proiectele noastre selectate, realizate din lemn Accoya